В окупованому Криму може з’явитися українське цифрове мовлення

 

У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення розробили проект стратегії розвитку телерадіомовлення на території Херсонської області та організації цифрового мовлення на території окупованого Криму. Про це “Крим.Реалії” повідомив член Нацради Сергій Костинський.

З його слів, мета стратегії – якісно підвищити рівень покриття території Херсонської області аналоговим і цифровим ефірним мовленням, у тому числі покрити аналоговим і цифровим ефірним мовленням райони “білих плям” (територій, де відсутнє ефірне мовлення – ред.).

У південних районах Херсонської області також мають виключити прийом аналогового і цифрового ефірного мовлення з окупованої території Криму. На самому півострові планують забезпечити аналогове і цифрове ефірне мовлення з південних районів Херсонської області і застосувати санкції до “телерадіоорганізацій, які незаконно використовують радіочастотний ресурс на півострові”.

Найближчим часом проект стратегії мають узгодити і в інших українських державних структурах, представники яких увійшли до робочої групи.

Читайте також:
Почало мовлення військове радіо “Армія FM”. Поки що – із сайту з літерою Ё на емблемі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна