В Одесі ліквідовано конвертцентр зі щомісячним оборотом у 30 мільйонів

 

Служба безпеки України спільно з прокуратурою припинили діяльність конвертаційного центру із щомісячним оборотом 30 млн. гривень в Одесі. Про це сказано у повідомленні прес-служби СБУ.

Зловмисники проводили фіктивні операції з рахунками, виводили кошти за межі України, а також здійснювали нелегальні валютні операції.

Щомісячний оборот проконверованих грошей становив більш як 30 млн. гривень.

В одесі ліквідували конвертцентр

В одесі ліквідували конвертцентр

Збитки, заподіяні державному бюджету за час функціонування конвертцентру оцінюються більш ніж в 100 млн. гривень.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці кур’єра з одним мільйоном 326 тисячами гривень готівки, а згодом – ще чотирьох членів угруповання.

Під час одночасно проведених обшуків в офісних приміщеннях конвертцентру, приміщеннях його організаторів, кур’єрів і бухгалтерів вилучено печатки фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію, більш як 3,75 млн. гривень готівки.

На рахунки всіх підприємств, підконтрольних учасникам фінансової угоди, накладено арешти.

Тривають слідчі дії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна