У Києві займуться розвитком туризму та наведуть лад із зовнішньою рекламою

 

У Києві планують створити Туристичну раду та навести лад із зовнішньою рекламою. Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

До складу Туристичної ради, за словами Олексія Резнікова, мають увійти активні учасники туристичного бізнесу, а не чиновники. Таким чином столична влада планує розвивати туристичний бізнес, зробити Київ більш комфортним містом для туристів, генерувати ідеї рестораторів, готельєрів та івенторів.

“У планах – Туристична рада при міському голові, яка буде складатися не з чиновників, а саме з активних учасників туристичного бізнесу. Головним завданням такої ради стане генерація ідей щодо того, що заважає тим же рестораторам, готельерам та івенторам рухатися і розвиватися, як влада може їм допомогти або в чому хоча б не заважати”, – повідомив Резніков.

Заступник голови КМДА також розповів, що іноземці, виходячи з аеропортів у столиці, стикаються з відсутністю англомовного водія таксі або автобуса, а також про необхідність встановлення в Києві інформаційних кіосків та надання безкоштовних англомовних путівників. Олексій Резніков висловив сподівання, що, у разі якщо в міському в бюджеті не знайдеться на це коштів, гравці туристичного ринку зможуть долучитися до фінансування такої ініціативи.

За словами заступника голови КМДА, в мерії планують доопрацювати і вдосконалити офіційний туристичний портал Києва.

Резніков також пообіцяв розібратися із зовнішньою рекламою, яка захаращує місто.

Він заявив, що КП “Київреклама” не може бути монополістом, оскільки взагалі не є оператором. Підприємство займається моніторингом, адмініструванням і демонтажем незаконних конструкцій.

“Столиця сьогодні декапіталізована через поганий зовнішній вигляд, через безглуздо розкидану зовнішню рекламу. Усі зміни зовнішнього вигляду Києва повинні відповідати п’яти принципам: безпека, комфорт, естетичність, законність і доступність. Для реалізації цих пунктів необхідно привести в порядок існуючу концепцію рекламного простору та порядок видачі дозволів на розміщення реклами. Також необхідно створити довідник, у якому будуть вказані певні рамки. Ми не можемо диктувати маркетологам зовнішній вигляд рекламного носія, але встановити технічні характеристики ми можемо. Правила повинні бути зрозумілими, простими і очевидним, щоб виключити корупційну складову”, – зауважив Олексій Резніков.

Заступник голови КМДА розповів, що гравці ринку самі розуміють: навіть законною рекламою місто перенасичене, додавши, що вся нелегальна реклама повинна бути зачищена як вид.

“Частина дозволів на розміщення реклами закінчується в 2017-2018 роках. Видавати ці дозволи повторно чи ні, ще треба буде з’ясувати. Якщо містобудівних умов для реклами немає, то дозволу ніхто не отримає. І ніяких винятків тут бути не може. В ідеалі ж ми хочемо розробити паспорти всіх вулиць, де буде чітко прописано який формат реклами і де саме можна розміщувати. Причому, такі види реклами, як розтяжки (троли) над дорогами і холдери на стовпах повинні зникнути взагалі”, – резюмував заступник голови КМДА.

Олексій Резніков нагадав, що наразі місто спільно з операторами ринку зовнішньої реклами працює над концепцією рекламного простору, яка буде винесена на розгляд депутатів Київради, але демонтаж незаконної реклами розпочато вже зараз.

Читайте також:
Киянам безплатно роздаватимуть Конституцію з нагоди Днів Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна