Міклош виступив за підвищення пенсійного віку, Розенко – проти

 

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявляє про відсутність відчутного фінансового ефекту для Пенсійного фонду від підвищення пенсійного віку. Про це він заявив в інтерв’ю “5 каналу“.

“Не дає сьогодні підвищення пенсійного віку ніякого реального фіскального ефекту для пенсійної системи країни”, – сказав віце-прем’єр.

Він зазначив, що скорочення дефіциту ПФ за рахунок скорочення пенсійних програм або підвищення пенсійного віку є несправедливим по відношенню до громадян.

Зі слів Розенка, Кабінет Міністрів вважає, що пріоритетним вирішенням питання дефіциту ПФ є підвищення його доходів за рахунок підвищення заробітних плат і детінізації бізнесу.

При тому в інтерв’ю виданню “Лівий берег” співголова Стратегічної групи радників для підтримки реформ в Україні Іван Міклош  виступив за підвищення пенсійного віку в Україні.

“Три роки тому витрати на пенсії в Україні становили 16% від ВВП… У інших країнах ці витрати становлять 8-10%. Перші кроки було зроблено зі скасуванням деяких привілеїв для різних груп громадян. Другий крок, який має бути зроблено, – це реформа першої компоненти пенсійної системи (солідарної частини)”, – сказав Міклош.

Керівник групи радників при прем’єр-міністрі також наголосив на необхідності підвищення пенсійного віку.

Вік виходу на пенсію необхідно міняти. Це теж непопулярна, але необхідна реформа, без неї система нестійка”, – сказав Міклош, підкресливши, що це є умовою МВФ.

Зі слів радника уряду, зараз пенсійний вік в Словаччині підвищено до 62 років, проте він продовжить підвищуватися.

Читайте також:
Рада трохи підвищила соцстандарти з 1 грудня і почала знімати податок із пенсій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна