АТО: двоє поранених, двоє бійців потрапили в полон

 

Днями двоє українських військових потрапили в полон до бойовиків на донецькому напрямку. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, зараз військовики перебувають у Донецьку. “Українська влада і військове командування докладають зусиль для їх звільнення”, – зазначив полковник Лисенко.

Також він повідомив, що впродовж минулої доби, 24 травня, в зоні АТО загиблих армійців ЗСУ немає, двоє дістали поранення. Військових було поранено в районі Авдіївської промзони.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 33 рази обстріляли позиції ЗС України.

На Донецькому напрямку бойовики найбільш активні поблизу Луганського, Зайцевого та Авдіївки, зазначив на брифінгу АП Андрій Лисенко.

 

“На Донецькому напрямку основна активність бойовиків припала на вже традиційні “гарячі точки” – Луганське, Зайцеве, Авдіївку. Епізодично окупанти застосовують міномети. Всього за минулу добу [на Донецькому напрямку] сталося 16 ворожих обстрілів, в тому числі 5 – з застосуванням важкого озброєння”, – додав речник.

 

Водночас військова розвідка повідомила, що противник активізував заходи з розвідки бойових порядків сил АТО та визначення об’єктів для вогневого ураження у тактичній глибині оборони наших військ, використовуючи безпілотники.

“Протягом доби відмічено застосування десяти БПЛА в районах: н.п. Гірське–Славне (Сєверодонецький напрямок); Авдіївка, Верхньоторецьке–Торецьк–Костянтинівка (Донецький напрямок); Златоустівка (три од.), Славне–Березове (Волноваський напрямок); Маріуполь (дві од.), Широкине–Безіменне (Маріупольський напрямок)”, – ідеться в зведенні ГУР МОУ.

Нагадаємо, днем раніше в АТО було найбільше загиблих з українського боку за останній рік.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна