“Мінокупації” готується розширити штат до ста осіб і трьох регіональних представництв

 

Із трьох людей у штаті Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб уже цього тижня може розростися до більш як ста працівників. Про це повідомив заступник міністра Георгій Тука.

“Нашому міністерству лише два тижні і воно складається з трьох осіб… За штатом, який наразі має затвердити Кабінет Міністрів, передбачено наявність 105 робочих місць. А коли це буде зроблено? Я сподіваюсь, що на цьому тижні”, – сказав Тука в інтерв’ю виданню “Апостроф”.

За його словами, в планах “Мінокупації” – створення трьох регіональних представництв.

“Одне представництво буде опікуватись роботою по Луганській, Харківській, Дніпропетровській областях, друге – Донецькою й Запорізькою областями. І третю філію збираємось відкрити в Херсонській області”, – розповів Тука.

Відповідаючи на запитання, де сьогодні слід докласти більше зусиль – щодо Криму чи щодо Донбасу, один із керівників новоствореного відомства сказав: “Я б не робив такого розподілу, аби не применшувати нашу увагу до тієї чи іншої території, бо вони обидві окуповані. Але, дякувати Богу, в Криму зараз не відбувається бойових дій, а на Донбасі вони відбуваються і постійно руйнується інфраструктура, і отримують поранення наші військові та , на жаль, гинуть. Тому все ж, мабуть, варто сконцентрувати зусилля на східному напрямку“.

Нагадаємо, при формуванні нового Кабінету Міністрів Блок Петра Порошенка наполіг, щоб у структурі уряду було створено окреме Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Його очолив Вадим Черниш, який досі був головою Державного агентства з питань відновлення Донбасу.

При цьому “Новинарня” з’ясувала, що новий віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, пролобійований прем’єром Гройсманом, не буде курирувати питання АТО, окупованих територій тощо, хоча попередньо для нього планувалися такі повноваження. “Мінокупацію” натомість курирує віце-прем’єр Геннадій Зубко.

Читайте також:
Тука: Якщо не реінтегрувати Донбас за 5 років, отримаємо друге Придністров’я

На підконтрольній території Донеччини й Луганщини не ведеться держстатистика, – Черниш

Глава “Мінокупації” виступив за те, щоб Україна платила пенсії для “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна