Лідер блокади Криму має російський паспорт і не бачить у цьому нічого поганого

 

Координатор блокади Криму Ленур Іслямов підтвердив, що має подвійне громадянство. Про це він сказав у коментарі виданню “Гордон“.

“Я був громадянином Росії, поки ним і залишився. І тут, в Україні, мені теж видали паспорт, український. А що в цьому такого? У нас на блокаді повно громадян Росії, Грузії, Туреччини, Канади, Узбекистану, Казахстану, які за Україну… Я – кримський татарин, і не має значення, який у мене паспорт”, – зазначив він.

Іслямов додав, що кримські татари хочуть повернення Криму в Україну, тому що тільки так вони доб’ються свободи.

“При Україні, при колишніх президентах Вікторі Януковичі і Вікторі Ющенку, тільки на Мустафу Джемілєва було відкрито 17 кримінальних справ, на Рефата Чубарова скільки було відкрито кримінальних справ, Меджліс був не зареєстрований… і що ви хочете після цього сказати, що кримські татари від такої великої любові до України все це роблять, чи що? Ні, кримські татари все роблять від великої любові до свободи, тому що вони вважають, що сьогодні Україна – це свобода, і іншого варіанту у нас немає. Ми не можемо зараз говорити ні про що інше, крім повернення Криму в Україну, тому що це – легітимна штука. А ось паспорт нехай буде який завгодно, хоч Брунею”, – вважає він.

Зі слів Іслямова, він не має наміру вести бізнес в Росії, поки не буде звільнено Крим.
“Я кинув купу бізнесу в Росії… Не збираюся нічого спільного зараз мати там з матеріальними речами, поки немає головного – звільнення Криму. Гроші – вони прийдуть ще, нічого страшного не трапиться. Я вже багато разів був бідним, а потім ставав багатим. А Батьківщина буває тільки одна, і вона не в паспорті записана”, – сказав він.

Іслямов зазначив, що відбувся як бізнесмен в РФ, але інвестував у Крим.

“Я з російським паспортом в Україну прибув. І я в Росії, до речі, відбувся в бізнесі і там все заробив, а інвестував в Крим… Не дивіться на паспорт, дивіться на вчинки”, – підкреслив він.

На думку Іслямова, провокаційну інформацію про нього поширюють через блокаду Криму, яку він координує.

“Ми ж перекрили доставку продукції до Криму. А це величезні корупційні схеми, які працюють в Україні. І ми серйозно завадили членам так званих семи сімей, які тут правлять Україною. Тому що великі постачальники втратили $ 40 млн за два дні, коли ми перекрили Крим … сам “Рошен” вантажив продукцію на півострів, чотири вантажівки стояло на блокаді… Що ж ви думали, це ж золоте дно”, – підсумував він.

Напередодні керівник інформаційного агентства News Front Костянтин Книрик написав на своїй сторінці в “Фейсбуці”, що Іслямов має подвійне громадянство, і розмістив фотокопію його російського паспорта.

Читайте також:
У соцмережах висміяли “паспорти ДНР”, які не визнає навіть Росія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна