Франція дала візу російському міністру із санкційного списку

 

МЗС Франції підтвердило, що російському міністру зі санкційного списку ЄС видана шенгенська віза. Про це повідомляє Politico.

У французькому дипломатичному відомстві зазначили, що видача віз дозволяється, якщо йдеться про участь в офіційному міжнародному заході.

“Це дозволено, коли чиновники їздять на наради міжнародних організацій, таких як ООН або інших”, – сказав прес-секретар французького МЗС.

За повідомленням сайту “Європейська правда”, “бан” на в’їзд до Євросоюзу обійшов міністр сільського господарства РФ Олександр Ткачов. Йому дозволили в’їзд у Францію для участі в сесії Міжнародного епізоотичного бюро.

Відомо, що в січні цього року Німеччина відмовилася видати візу Ткачову, аргументуючи це тим, що міністр перебуває у санкційному списку ЄС.

Читайте також:
Лукашенко вперше після зняття санкцій виїхав на Захід

МЗС ФРН: Захід потребує допомоги Росії в гарячих точках, є багато противників санкцій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна