Україна домовляється з ЄС про дешевший роумінг і єдиний авіапростір

 

МЗС України обговорює з іншими державами можливість зниження плати за роумінг для користувачів українського мобільного зв’язку.
Про це розповів розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін у розмові з журналістами в Брюсселі,  де він брав участь у зустрічі глав МЗС держав – учасниць програми ЄС “Східне партнерство”, повідомляє телеканал “112 Україна“.

“Звичайно, ми поговорили про те, як далі сприяти міжлюдським контактам. Звучала дуже цікава ідея, як, наприклад, зниження плати за роумінг, оскільки не можна стільки платити, коли подорожуєш країнами Європи”, – зазначив Клімкін.

Він також повідомив, що обговорює питання створення єдиного авіаційного простору України з Великою Британією та Іспанією.

“Тільки що з [британським міністром закордонних справ] Філіпом Хеммондом говорив, пізніше буду розмовляти з іспанським міністром про спільний авіаційний простір. Бо нам потрібні літаки, за які можна платити по 50 євро, а не по 300 євро, адже українці мають подорожувати світом“, – заявив глава зовнішньополітичного відомства України.

У програмі Євросоюзу “Східне партнерство” беруть участь Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Азербайджан та Вірменія.

У програмі зустрічі глав МЗС “Східного партнерства” в Брюсселі – обговорення розвитку програми в світлі реформування європейської політики сусідства, а також підготовки до саміту країн цього формату в 2017 році.

Лідери держав Євросоюзу та країн-партнерів зустрічаються на самітах “Східного партнерства” раз на два роки. Остання така зустріч відбулася в травні 2015 року Ризі.

А під час попереднього саміту “СП” у Вільнюсі 2013 року було парафовано угоду про запровадження вільного авіапростору (“відкритого неба”) між Україною та ЄС.

Але підписання цієї угоди досі так і не відбулося через суперечку між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару.

У квітні цього року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що таке підписання може відбутися в липні 2016-го.

Читайте також:
Безвізовий режим для України “ніхто не блокує”, Європарламент призначив доповідача

Wizz Air планує повернути свою широку присутність в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна