Перші 22 об’єднані територіальні громади отримають на свою розбудову 120 млн. грн. із держбюджету

 

Прогрес децентралізації: 22 об’єднані територіальні громади із семи областей вже подали до Мінрегіону 111 заявок на проекти, що можуть реалізовуватися за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури.
Сума реалізації вже поданих проектів – 120 млн. грн., повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Заявки були погоджені під час першого засідання Комісії з розгляду поданих виконавчими комітетами міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Комісія розглянула заявки на проекти від об’єднаних громад Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Полтавської, Тернопільської, Сумської та Хмельницької областей.

“Комісія затвердила більшість заявок, отже, об’єднані громади вже найближчим часом зможуть розпочати відповідні проекти. А це – розбудова місцевої інфраструктури, будівництво доріг та соціальних об’єктів, підвищення якості послуг для громадян. Це ті кроки, які демонструють реформу децентралізації в конкретних діях”, – наголосив Геннадій Зубко.

“Закликаю й інші громади не зволікати з підготовкою своїх пропозицій по використанню коштів субвенції і продемонструвати власну спроможність до прийняття і реалізації рішень”, – додав віце-прем’єр.

Раніше, 6 травня, набув чинності наказ Мінрегіону, яким затверджено форму проектної заявки на проект, що може реалізовуватися за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаної територіальної громади.

У 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено загальну субвенцію у розмірі 1 млрд. грн.
Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Тобто від 960 тис. грн. для найменшої об’єднаної громади до 23 млн. грн. — для найбільшої.

Читайте також:
“Перші самостійні”. Після сьогоднішніх виборів в Україні буде
169 об’єднаних територіальних громад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна