Головний приз Каннського кінофестивалю отримав британець Кен Лоуч, фаворити – в прольоті

 

Головний приз Каннського кінофестивалю – Золоту пальмову гілку – отримав британський режисер Кен Лоуч за фільм “Я, Деніел Блейк” (I, Daniel Blake). Про це повідомляється в офіційному “Твіттері” фестивалю.

Ця стрічка — соціальна драма про бідність і долю “маленької людини”. Головний герой, тесля з Ньюкасла, переніс інфаркт, після чого в нього почалися труднощі з пошуками роботи й отриманням соціальної допомоги.
Головні ролі в картині зіграли британські актори Дейв Джонс і Хейлі Сквайрс.

Це вже друга Золота гілка 79-річного Лоуча – у 2006 році він отримав головну нагороду Канна за фільм “Вітер, що гойдає верес”.

Гран-прі 69-го Каннського кінофестивалю здобула картина франко-канадського режисера Ксав’є Долана “Це всього лише кінець світу” (Juste la fin du monde).

Приз за найкращу режисуру дістався одразу двом лауреатам – французові Олів’є Ассаясу та румунові Крістіану Мунджиу.

Найкращим актором журі назвало іранського актора Шахаба Хоссейні за роль у фільмі “Коміявожер” (Forushande) режисера Асгара Фархаді.
Ця картина отримала також премію за найкращий сценарій.

Найкращою виконавицею жіночої ролі було визнано філіппінську акторку Жаклін Хосе за головну роль у фільмі Брільянте Мендоси “Мама Роса” (Ma’ Rosa).

Переможців обирало журі на чолі з творцем “Безумного Макса” Джорджем Міллером, до якого також увійшли актриса и режисер Валерія Голіно, режисер Арно Деплешен, акторки Кірстен Данст і Ванесса Параді, актори Мадс Міккельсен і Дональд Сазерленд, режисер та лауреат гран-прі Канна минулого року Ласло Немеш і продюсер Катайун Шахамі.

Стрічки, які критики називали фаворитами – “Тоні Ердманн”, “Патерсон” та “Вона” – залишилися без відзнак.

Читайте також:
5 книжкових новинок, які треба не забути прочитати після Арсеналу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна