Бойовики гатили по укріпленнях ЗСУ із забороненого озброєння. ВІДЕО

 

Минулої доби,  22 травня,  бойовики  31 раз застосовували зброю проти українських воїнів, зокрема й важке артилерійське озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

Минулої ночі “сепари” гатили по наших укріпленнях в районі Авдіївки з великокаліберних кулеметів, гранатометів та мінометів 82 мм калібру.

Військове телебачення України опублікувало відео наслідків вогневого обстрілу Авдіївки:

З такої ж зброї бойовики обстрілювали українські підрозділи під Красногорівкою. Там же вони відкривали вогонь із зенітних установок.

Найбільш складне становище минулої ночі було на Маріупольському напрямку, зокрема в районі Широкиного. Обстрілявши декілька разів опорні пункти ЗСУ біля цього селища з гранатометів, проросійські бандформування ударили по українських захисниках з потужних артилерійських систем калібру 152 мм.

Окрім того, поблизу Новотроїцького противник знову використав 82-мм та 120-мм міномети, біля Павлополя бойовики вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів.

Впродовж минулої доби зафіксовано прольоти 5 ворожих БПЛА, 2 з яких прямували з території РФ.

Зазначається, що на Луганщині ввечері було відносно тихо. Однак вже під ранок бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів наші позиції поблизу Щастя та Сокольників.

Читайте також:
“Сепари” обстріляли пункт пропуску в Станиці Луганській

Бойовики здійснили два потужні артилерійські нальоти на наших бійців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна