Єгипетська армія показала фото уламків літака Egypt Air. Перед катастрофою в салоні спрацювали датчики диму

Єгипетські військові оприлюднили фото уламків літака авіакомпанії Egypt Air, що в ніч на четвер зазнав катастрофи у Середземному морі. На знімках – рятувальні жилети, частини сидінь та інші предмети з логотипом EgyptAir, повідомляє BBC.

Раніше авіакомпанія та єгипетська влада підтвердили, що уламки, виявлені біля грецького острова Карпатос, – це шматки зниклого з радарів літака Airbus A320. Хоча раніше голова грецького комітету з повітряної безпеки Атанассіос Бініс запевняв, що знайдені в Середземному морі уламки не належать до цього лайнера.

Фото Збройних сил Єгипту

Фото Збройних сил Єгипту

Тепер офіційні особи уточнюють, що уламки дрібні, їх багато й вони різні – тому відрізнити, які з них стосуються загиблого літака, досить складно й потребує часу.

Тим часом з’явилася інформація про те, що за кілька хвилин до катастрофи в салоні лайнера спрацювали детектори диму.

MS804-уламки1

За даними Адресно-звітної системи авіаційного зв’язку (ACARS), які наводить видання Aviation Herald, спершу детектор спрацював в одному з туалетів лайнера, а через хвилину сигнал подав інший датчик диму, розташований в радіоелектронному відсіку.

Ще за кілька хвилин зв’язок із літаком обірвався.

На думку редактора іншого профільного видання Aviation Security International Magazine Філіпа Баума, такі обставини не виключають версію про технічні неполадки на борту.

За його версією, це могла бути пожежа. Але що її спричинило – технічне загоряння, ураження електричним струмом, вибух бомби – наразі невідомо.

Окрім того, як стало відомо з повідомлень грецької влади, перед падінням єгипетський лайнер здійснив два крутих маневри, після чого почав різко втрачати висоту і впав у море.

Як повідомляла Новинарня, лайнер А320 авіакомпанії EgyptAir, що виконував рейс MS804 із Парижа в Каїр, зник із радарів у ніч на четвер, 19 липня, щойно увійшовши в повітряний простір Єгипту.
Судячи з усього, літак розбився за 130 миль від остова Карпатос, між Родосом і Критом.

За однією з версій, на борту літака було скоєно теракт, проте жодна з терористичних організацій станом на вечір 21 травня не взяла на себе таку відповідальність.

На борту було 66 людей56 пасажирів, в тому числі троє дітей, і 10 членів екіпажу.

За словами представника єгипетської армії, уламки та речі пасажирів знайшли за 290 км від Александрії.

Серед пасажирів на борту зниклого літака EgyptАir було 30 громадян Єгипту, 15 французів, а також громадяни Іраку, Великої Британії, Бельгії, Кувейту, Саудівської Аравії, Судану, Чаду, Португалії, Алжиру та Канади.

Читайте також:
Не теракт, а старе кохання. Чоловік, який захопив літак “Єгипетських авіаліній”,
здався поліції Кіпру

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна