У Єврокомісії переконують, що “безвіз” не відкладуть у довгу шухляду

 

Європейська комісія, попри скептичні заяви окремих країн-членів ЄС, розраховує, що Україна ближчим часом отримає безвізовий режим.
Про це йдеться в офіційному коментарі Представництва ЄС в Україні, переданому на сайт “Європравда” в вранці у День Європи, 21 травня.

“Після того, як Україна успішно досягла відповідності всім індикаторам, які встановлені Планом дій візової лібералізації (ПДВЛ), Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту зняти візові вимоги (для короткострокових поїздок в ЄС) для громадян України”, – підтверджується у заяві дипмісії.

“Єврокомісія сподівається, що Європарламент та Рада ЄС дуже скоро схвалять цю пропозицію”, – зазначено в повідомленні.

Дипломати також наголошують, що ідея про впровадження захисного механізму, який дозволяв би призупиняти дію безвізового режиму, “не спрямована проти якоїсь конкретної країни”. “Цей механізм має застосовуватися горизонтально, для всіх держав, що отримали візову лібералізацію”.

Як стало відомо останніми днями,  деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення “безвізу” задля контролю над проблемами міграції.

Посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.
Учора ввечері від представників декількох країн-членів пролунали заяви на підтвердження цьго, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий (для України, Грузії й Косова) – не питання найближчих місяців.

Читайте також:
МЗС і посол ЄС кажуть, що “безвіз” має стартувати без зволікань

Оголошений графік ЄП дозволяє сподіватися на безвізовий режим у липні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна