США виділяють ще $28 млн. для внутрішніх переселенців в Україні

 

Сполучені Штати виділять додаткові 28 мільйонів доларів для потреб людей, які постраждали від російської агресії на сході України. Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі 20 травня заявила Ненсі Джексон, заступниця директора бюро Держдепартаменту США у справах народонаселення, біженців та міграції.

“Ми побачили руйнівний вплив, який конфлікт на Донбасі має на невинних людей в Україні. Ми також зустрічалися з неурядовими організаціями, робота яких є запорукою того, що ці люди мають, що їсти, пити та де жити”, – зазначила вона.

Пані Джексон розповідла, що з цих коштів 11 мільйонів доларів надає Державний департамент США. Їх планують виділити міжнародним організаціям, які придбають ліки, продукти харчування, засоби гігієни тощо для внутрішньо переміщених осіб.

За словами Роба Дженкінса, заступника директора-розпорядника бюро у справах демократії, розв’язання конфліктів, і гуманітарної допомоги Американської агенції з міжнародного розвитку (USAID), ще 17 мільйонів надасть їхня агенція.

“П’ять мільйонів доларів підуть на негайні потреби у їжі та вітамінах для внутрішньо переміщених осіб. Ще 12 мільйонів нададуть міжнародним та місцевим неурядовим організаціям для побудови тимчасового укриття, фінансування першочергових потреб людей, а також на психологічну допомогу, особливо – дітям”, – деталізував представник USAID.

Ненсі Джексон нагадала, що загалом США надали Україні 112 мільйонів доларів гуманітарної допомоги з початку конфлікту на Донбасі.

Вона також підкреслила, що, за останніми даними, 3,1 мільйона людей на сході країни потребують продуктів харчування, води та ліків.

Читайте також:
США передбачили на оборону України півмільярда доларів, але за умови реформ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна