Меркель відмовилася приймати США в “нормандський формат”, – ЗМІ

 

Наприкінці квітня президент США Барак Обама, спілкуючись із канцлером ФРН Ангелою Меркель під час візиту до Німеччини, запропонував їй розширити “нормандський формат” за рахунок Вашингтона. Однак Меркель відповіла відмовою. Про це пише у своїй статті журналіст DT.UA Сергій Рахманін з посиланням на джерела видання.

“За твердженнями наших джерел, наприкінці квітня Барак Обама, спілкуючись з Ангелою Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити “нормандський формат” за рахунок Вашингтона. І отримав ввічливу відмову”, – йдеться в статті.

Як пише Рахманін, під час недавньої зустрічі глав МЗС “нормандської четвірки” (Німеччина, Франція, Україна, Росія) та останнього раунду переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську Кремль укотре спробував нав’язати свій план виборів в ОРДЛО.

“Наскільки відомо, там знову фігурували жорстка “мажоритарка”, не менш жорсткий ценз осілості (до виборів не можуть бути допущені особи, котрі не проживали на цій території впродовж останнього року), обмежений допуск українських ЗМІ та політичних партій. Україна цей план відкинула і була підтримана західними союзниками. Крок Москви був, швидше, ритуальним, а реакція на нього — очікуваною. Такою ж невдалою (принаймні поки що) була спроба “розміняти” звільнення незаконно утримуваних у ОРДЛО українських громадян на набуття чинності законом про амністію”, – пише “ДТ”.

За словами журналіста, одразу кілька учасників Мінського процесу зізналися, що переговори в білоруській столиці фактично перетворилися на ширму, і вони усвідомлюють, що можливі прориви можуть забезпечити тільки перші особи держав.

Читайте також:
Переговори “нормандської четвірки”: прориву не сталося

Обама: санкції проти Росії діятимуть до повного виконання Мінських угод

Нуланд: США не визнають виборів на Донбасі без виконання Мінських угод

Нуланд спростувала заяви депутатів про те, що США чекають виборів на Донбасі цього літа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна