День Європи в Києві: що, коли, де

 

День Європи – офіційне свято в Україні, яке щорічно відзначається в третю суботу травня. Цього року святкування проходять 21 та 22 травня.
У Києві на Михайлівській площі їх влаштували в традиційному європейському стилі “Пікнік у Європі”.

У суботу, 21 травня, старт загальноміським заходам дасть офіційна церемонія відкриття Дня Європи о 12:00.

Як повідомила прес-служба КМДА, представники європейських держав презентуватимуть на Михайлівській площі інтерактивні і творчі проекти від посольств та національних культурних центрів.

Також під час відзначення Дня Європи кияни та гості міста зможуть відвідати Фестиваль вуличної музики Street Music Day. Вуличні музиканти з різних країн світу даруватимуть присутнім музику різних стилів.

На площі навпроти МЗС працюватимуть традиційна зона посольств, ярмарок, майстер-класи, аніматори та ін.

Серед розмаїття цікавинок – інтерактивна інсталяція “Двері в Європу”. Завдяки сучасним відеотехнологіям, відчинивши двері, кожен одразу “опиниться” в одному з відомих місць Європи.

Власну програму представлять українські спортсмени, які виступають у видовищних вуличних видах спорту (workout, parkour, ролери, TRX).
Усі охочі зможуть долучитися до веселої зарядки FunUp, поспостерігати за майстрами екстріму, крос-фіту, зумби, йоги, автомодельного спорту.
Для наймолодших гостей свята проводитимуться дитячі спортивні змагання, майстер-класи, працюватимуть дитячі атракціони-батути, слеклайн.

Насиченою буде і вечірня програма свята, яка розпочнеться виступом на головній сцені відомого українського електронного гурту “ONUKA”.

Ближче до ночі кияни та гості міста можуть переглянути класичне європейське кіно на великому екрані в незвичному “тихому форматі” – у навушниках та теплій дружній атмосфері.

День Європи Київ 2016

У неділю, 22 травня, у столиці відзначення Днів Європи триватиме.

О 12:00 на Михайлівській площі відбудуться урочисті проводи національної збірної команди з футболу для участі у Євро-2016, який відбудеться у Франції.

Як повідомляла “Новинарня”, в рамках проекту #АЩОЯКЩО кияни й гості столиці зможуть безкоштовно отримати 21 травня на Михайлівській площі кишенькові примірники Конституції.

Нагадаємо, лідери ЄС перед Днем Європи “привітали” Україну звісткою про те, що безвізовий режим – справа не найближчих місяців, хоча всі вимоги Київ давно виконав.

Читайте також:
Склад збірної України на Євро: Фоменко “відчепив” росіян.
Ярмоленко і Степаненко помирилися. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна