За місяць контракт із ЗСУ уклали ще 7 тисяч осіб

 

З початку 2016 року контракт зі Збройними силами України підписали понад 28,5 тисяч осіб. 
Про це сьогодні, 20 травня, повідомив на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони Олексій Чернобай.

За його словами, із нових контрактників майже 3 тисячі – офіцери, близько 1,5 тисячі – із числа військовослужбовців строкової служби, ще понад 5 тисяч – військовозобов’язані, які раніше були призвані до ЗСУ у зв’язку з мобілізацією.

Нагадаємо, на брифінгу 22 квітня речник МОУ повідомляв, що на той час контракт зі Збройними силами уклала понад 21 тисяча військовослужбовців.
Таким чином, за чотири тижні на контракт до війська прийшли загалом понад 7 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак заявляв, що такі темпи набору фахових військових до лав ЗСУ дозволяють наразі не оголошувати сьому хвилю часткової мобілізації.

Великий наплив охочих іти на контракт із ЗСУ спричинило значне підвищення грошових виплат військовослужбовцям із січня 2016-го – до 7 тис. грн. рядовому на найнижчій посаді.

Читайте також:
Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

Сільська голова намагається понизити зарплати в ЗСУ,
щоб трактористи не тікали на контракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна