В АТО за добу – 1 загиблий, 6 поранених

 

За минулу добу, 19 травня, внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції на сході України поранення дістали троє військовослужбовців Збройних сил України, загиблих немає. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Водночас, за його словами, ще один військовий загинув і четверо дістали поранень унаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами. “Це сталося в Костянтинівському районі Донецької області”, – зазначив полковник Лисенко.

Противник продовжує вогневий вплив на підрозділи сил АТО. Протягом доби з боку незаконних збройних формувань зафіксовано 15 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23-2, бойових машин піхоти, 82-мм та 120-мм мінометів, інформує Головне управління розвідки Міноборони України.
З них: три обстріли – в районі населених пунктів Сизе, Станиця Луганська (Новоайдарський напрямок); один – Трьохізбенка (Сєверодонецький напрямок); шість – Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); п’ять – Березове, Новотроїцьке (Волноваський напрямок).

Як повідомили в прес-службі штабу АТО, “найгарячішою точкою на карті бойових дій залишається промзона на південній околиці Авдіївки. Там бойовики неодноразово обстрілювали наші опорні пункти зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібрів 82 мм та 120 мм”.

На Маріупольському напрямку бандформування декілька разів відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО в районі Новотроїцького. Застосовували при цьому великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем та зенітні установки.

На Луганщині противник обстріляв українських воїнів, які несуть службу неподалік населеного пункту Сизе, зі станкового протитанкового гранатомету.

Вчора ввечері на Донеччині знову проводили розвідку ворожі БПЛА.

Як інформує ГУР МОУ, зафіксовані також чергові втрати в частинах та з’єднаннях 1-го і 2-го армійських корпусах ЗС РФ.

18 травня ц.р. внаслідок підриву на власному мінному полі у районі Дебальцевого загинув один та поранено чотири бойовики розвідувальної роти 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК, які намагались вийти в тил сил АТО у складі диверсійно-розвідувальної групи.

19 травня ц.р. поранено троє військовослужбовців зі складу 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК та 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК.

Читайте також:
“Головним вихователем” бойовиків “ДНР” призначений генерал-ідеолог із Москви

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна