Такса прокурорів Херсонщини за закриття справи про наркотики – $30 тис.

 

Ще один гучний факт корупції викрили на Херсонщині. 19 травня оперативники департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з детективами НАБУ затримали старшого прокурора Херсонської місцевої прокуратури. Він вимагав від громадянина хабар у сумі 30 тисяч доларів за закриття кримінального провадження за статтею 309 Кримінального кодексу – “незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”.

Гроші для прокурора громадянин повинен був передати посереднику. Працівник прокуратури одержав частину хабара – 25 тисяч доларів США. Затримали і його, й посередника.

За фактом вимагання неправомірної вигоди працівниками НАБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”).

Наразі стосовно працівника прокуратури прийнято рішення про затримання його в порядку ст. 208 КПК України, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Читайте також:
Одного з керівних прикордонників Херсона затримали на хабарі $11,5 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна