На Харківщині “грибник” знайшов у лісі 5 робочих гранатометів

 

У Харківській області місцевий житель знайшов в лісі схрон із п’ятьма гранатометами. Про це повідомила прес-служба поліції Харківської області.

Схованку зі зброєю в лісі виявив 43-річний житель селища Черкаська Лозова, що в Дергачівському районі Харківщини – за 150 км від адміністративної межі з Донеччиною.

“Правоохоронці провели ретельний огляд та вилучили гранатомет РПГ-22 та чотири гранатомети РПГ-26. Зброю направлено для проведення експертизи”, – сказано в повідомленні.

 

Речник Головного управління Нацполіції в Харківській області Олена Баранник в ефірі телеканалу “112 Україна” зазначила, що правоохоронці з’ясовують всі обставини події.

Відомості про знахідку гранатометів  внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також:
Банк в Одесі розстріляли з гранатомета

У Києві з гранатомета обстріляли станцію автосервісу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна