Міноборони відзвітувало, скільки благодійники переказали на армію з початку АТО

 

Від початку проведення антитерористичної операції для підтримки Збройних сил України на офіційні рахунки Міністерства оборони надійшло приблизно 161 мільйонів гривень.
Про це сьогодні повідомила прес-служба МОУ.

Відповідно до звіту військового відомства, через мобільних операторів на ЗСУ з 2014 року до сьогодні перераховано близько 39 мільйонів гривень.

“Крім цього, від інших фізичних і юридичних осіб надійшло близько 122 мільйонів гривень, у тому числі в іноземній валюті”, зазначено в повідомленні.

Із загальної суми близько 145,5 мільйонів гривень призначалося на матеріально-технічне забезпечення ЗСУ, ще близько 15 мільйонів гривень – на медичне забезпечення.

Із благодійних коштів близько 32,5 мільйонів спрямовано на придбання польового обмундирування нового зразка, близько 24 мільйонів – на придбання черевиків з високим берцем, близько 22 мільйонів – на кевларові шоломи, понад 10 мільйонів – на засоби зв’язку та комплектуючі до них, близько 8 мільйонів – на інженерне обладнання, льотно-технічне обмундирування тощо.

За напрямом медичного забезпечення всі кошти були витрачені на придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, повідомили в МОУ.

Читайте також:
Завдяки благодійникам бійці АТО безплатно лікують зуби в пересувних стоматкабінетах

ЗСУ: Військові забезпечені речовим майном на 100%, зокрема зусиллями волонтерів

Тепловізори ЗСУ: дві правди від Генштабу й волонтерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна