У Польщі затримали лідера прокремлівської партії

 

Агенція внутрішньої безпеки Польщі затримала лідера проросійської партії Zmiana (“Зміна”) Матеуша Піскорського. Як повідомляє Polska.Newsweek, за неофіційною інформацією, йому інкримінують шпигунство на користь інших країн.

Піскорський, який до створення 2015 року політичного об’єднання “Зміна” був депутатом Сейму від радикальної правої партії “Самооборона”, а також позиціонував себе як політолог, ніколи не приховував своїх відверто проросійських поглядів.

Він – частий гість ефірів на російському телеканалі Russia Today, улюбленець прокремлівської преси. Часто їздив на окуповану російськими терористами територію Донбасу. Був спостерігачем під час псевдореферендумів у Криму й Донецькій та Луганській областях 2014 року, зустрічався з “прем’єром” “ДНР” Олександром Захарченком.

Як пише польська преса, затримання Піскорського пов’язане з підозрілими контактами лідера “Зміни” і самої партії з Кремлем.

Читайте також:
У Польщі “якісно” сплюндрували могили вояків УПА. Є реакція УІНП

Польща вшановує пам’ять жертв Смоленської катастрофи і вимагає від Росії правди

СБУ заборонила в’їзд в Україну полякові на ставці в російських пропагандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна