“Головним вихователем” бойовиків “ДНР” призначений генерал-ідеолог із Москви

 

Новим “головним вихователем” так званої “армії ДНР” став генерал-майор збройних сил Російської Федерації з Москви, який замінив на цій посаді іншого кадрового офіцера РФ нижчого звання. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Встановлено, що на посаду “заместитель командующего по роботе с личным составом 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону)” прибув генерал-майор ЗС РФ Єфімов Микола Юрійович, 08.12.1957 р.н., м. Ульяновськ, закінчив Свердловське вище військово-політичне танково-артилерійське училище у 1979 р.”, – ідеться у зведенні ГУР від 19 травня.

Нагадаємо, так звана “армія ДНР” у документах сепаратистів та російського військового відомства фігурує як 1-й армійський корпус”.

Читайте також:
Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

За даними розвідки, генерал-майор Єфімов у 1995-2008 роках обіймав такі посади: старший офіцер, начальник відділу, начальник управління патріотичного виховання і зв’язків з громадськістю Головного управління виховної роботи ЗС РФ.
У 2008 році він звільнився з лав збройних сил Росії і працював на керівних посадах у федеральній службі по нагляду за дотриманням законодавства в галузі охорони культурної спадщини та в департаменті культурної спадщини міста Москви.
У 2014 році, коли Росія почала війну проти України, Єфімов повернувся на військову службу за контрактом до збройних сил РФ.

Як повідомляє ГУР МОУ, генерал-майор Єфімов направлений в окуповані райони Донбасу “від Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ з метою заміни полковника ЗС РФ Чиркова Євгена Володимировича, який достроково повернувся до Росії через публічний конфлікт із командувачем 1-го армійського корпусу генерал-майором Валерієм Аасаповим”.

Читайте також:
ГУР МО: Російського полковника на чолі армії “ДНР” “ковбасить” через безгрошів’я

ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає, хто зливає дані
про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

“Головним завданням генерал-майора Єфімова на тимчасово окупованих територіях сходу України є формування та розвиток нової ідеологічної платформи не тільки для угрупування російських окупаційних військ, але і в інтересах т.зв. “народних республік”, повідомляє ГУР МОУ.

Як дізналися українські розвідники, кандидатура генерал-майора Єфімова рекомендована воєнно-політичному керівництву Росії для виконання “службово-бойових” завдань ідеологічного спрямування в Україні безпосередньо начальником Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ генерал-майором Михайлом Смисловим, з яким Єфімов підтримує дружні відносини ще з часів навчання у Свердловському вищому військово-політичному танково-артилерійському училищі.

Читайте також:
Російські окупанти воюють між собою за пансіонати на “рів’єрі ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна