Завдяки хакерам Аксьонов “попросив вибачення” у кримських татар і визнав, що Крим – це Україна

 

У День пам’яті жертв депортації кримських татар, 18 травня, Альянс хакерських груп FalconcFlame і Trinity‬ запустив операцію #‎opMay18‬, спрямовану на сайти окупаційної влади Криму.

Так, завдяки хакерам, окупаційний прем’єр-міністр півострова Сергій Аксьонов “попросив вибачення” у кримських татар за нові репресії й переслідування, привітав Джамалу з перемогою на “Євробаченні” й висловив надію на проведення конкурсу 2017 року “в Україні, а саме – в Криму”.

Відповідне звернення нібито від імені Аксьонова хакери розмістили на сайті “міністерства промислової політики республіки Крим”.
Щоправда, там неможливий для окупаційної влади текст досить швидко помітили й зняли, але пошукові системи на той час уже встигли його проіндексувати, а користувачі соцмереж – наробити скрін-шотів.

“У далекому 1944-му Й.Сталін, турбуючись про Батьківщину і радянський народ, задля безпеки депортував корінний народ півострова. Після довгих років поневірянь, за рішенням уже демократичної української влади, кримськотатарський народ почав своє повернення на історичну батьківщину – в Крим.
На жаль, після самовизначення мешканців Криму в входження в склад Росії кримські татари знову зазнали переслідувань… За окремі факти некоректної поведінки наших силовиків я приношу свої щирі вибачення. Повірте, не всі рішення в цьому питанні виходять від мене і від уряду Криму“, – йшлося у фальшивому зверненні Аксьонова.

“Нинішня міжнародна обстановка така, что у 2017 році депортації з Криму можуть зазнати і росіяни“, – додав “Аксьонов”.

Завершувалося звернення словами: “Я дуже радий перемозі кримськотатарської співачки Джамали на конкурсі “Євробачення-2016” і розраховую на успішне проведення “Євробачення-2017” в Україні, а саме – в Криму“.

Як повідомляла Новинарня, раніше хакерський альянс FalconsFlame і Trinity провів аналогічну операцію під тегом #OpMay9 на День Перемоги 9 травня, зламавши низку сайтів російських пропагандистів і терористів “ДНР”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна