В АТО – десять поранених. Ворог знову застосовує важку артилерію

 

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, 17 травня, жоден український військовослужбовець не загинув, проте аж десять бійців дістали поранення. Про це під час брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, Збройні сили України зазнали втрат на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Протягом доби зафіксовано 24 обстріли позицій ЗСУ з боку незаконних збройних формувань зі стрілецької зброї, гранатометів, 152-мм артилерійських систем та 82 та 120-мм мінометів.
Як підрахували в Головному управлінні розвідки, з них: 2 – Станиця Луганська, (Новоайдарський напрямок); 4 – Трьохізбенка, Новозванівка (Сєвєродонецький напрямок); 2 – Зайцеве (Слов’янський напрямок); 6 – Авдіївка, Опитне (Донецький напрямок); 8 – Славне, Новотроїцьке, Гранітне (Волноваський напрямок); 2 – Павлопіль, Широкине (Маріупольський напрямок).

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що порушення домовленостей про дотримання перемир’я знову фіксуються “фактично вздовж усієї лінії розмежування, причому бойовики все частіше застосовують важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями”.

“Пізно ввечері (17 травня) на Маріупольському напрямку бойовики грубо порушили умови припинення вогню і понад годину обстрілювали з артилерійських систем калібру 152 мм наші позиції біля н.п. Славне. На тому ж напрямку противник бив по укріпленнях сил АТО на підступах до Новотроїцького з 120-мм мінометів, неподалік Гранітного — з великокаліберних кулеметів, а в районі Павлополя — з гранатометів”, – уточнили в штабі АТО.

Продовжуються обстріли опорних пунктів сил АТО і в районі Авдіївки. Там бойовики вели вогонь з мінометів калібрів 82 мм та 120 мм, а також гранатометів та стрілецької зброї.

На Луганщині декілька разів під ворожий вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили позиції ЗСУ біля Трьохізбенки та Станиці Луганської.

“Минулої доби у повітряному просторі над підконтрольною ЗС Україні територією зафіксовано прольоти трьох ворожих БПЛА. Один з них — ударний, який бомбардував розташування одного з українських підрозділів вибуховими пристроями”, – ідеться в зведенні.

З початку доби до 6:00 ситуація помітно стабілізувалась, як зазначають у штабі – “з огляду на чергові домовленості про припинення вогню”. Однак було зафіксовано щонайменше два епізоди застосування противником зброї в районі Новомихайлівки та Красногорівки.

Читайте також:
ТБ ЗСУ показало наслідки бомбардування з ворожого безпілотника. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна