У ворога за дві доби – щонайменше 9 загиблих і 14 поранених, – ГУР

 

За останні два дні внаслідок бойових дій у зоні АТО загинули дев’ять бойовиків так званої “армії ДНР” (1-й армійський корпус ЗС РФ), ще 14 військових зазнали поранень. Така статистика випливає зі зведення Головного управління розвідки Міноборони України.

У повідомленні на сайті ГУР МОУ зазначено: “Зафіксовані чергові втрати особового складу частин та з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

16 травня ц.р. з району н.п. Опитне до моргу обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлено чотирьох загиблих, а до спеціального відділення для лікування російських військовослужбовців – чотирьох поранених із складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка);
16 травня ц.р. з району н.п. Зайцеве у першу міську лікарню Макіївки доставили двох загиблих та п’ятьох поранених військовослужбовців 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк);
17 травня ц.р. з Авдіївського напрямку до Центральної міської лікарні м. Донецька доставлено трьох загиблих та п’ятьох поранених військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка)”.

Крім того, за даними розвідки, з огляду на низький рівень військової дисципліни та професійної підготовки в російсько-терористичних військах продовжуються випадки ведення “дружнього вогню” по своїх позиціях.

Зокрема, вчора, 17 травня, військовослужбовці підрозділу 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу, перебуваючи на передовій позиції у стані алкогольного сп’яніння, здійснили обстріл посадових осіб бригади, які прибули для перевірки.
А військовослужбовці 11-го окремого мотострілецького полку 1 АК, внаслідок незадовільної організації взаємодії, помилково обстріляли особовий склад окремої роти БПЛА.

Читайте також:
В АТО – десять поранених. Ворог знову застосовує важку артилерію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна