Міністр фінансів не хоче платити бюджетні гроші за “Євробачення-2017”

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк допускає, що Україна може передати право на проведення пісенного конкурсу “Євробачення-2017” іншій країні через надто високу вартість проведення цього конкурсу.
Про це він написав у своїй колонці на “Економічній правді”.

“Через специфіку своєї роботи я повинен думати про бюджет. Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди “Євробачення” і нагадую, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. 1 мільярд гривень (у такий кошторис дехто оцінює проведення конкурсу в Україні) – це величезна сума. Зрештою, світ знає п’ять прикладів передавання права на проведення конкурсу. Наприклад, Франція у 1960 році передала його Британії”, – написав міністр.

Данилюк додав, що, якщо Україна все ж вирішить проводити конкурс, слід сформулювати, “чому ми це робимо, і яка користь від цього для держави”.

Водночас він розповів, що підготовку до конкурсу обговорили сьогодні, 18 травня, на засіданні уряду.
Було вирішено протягом місяця провести відкритий національний конкурс для вибору міста, яке прийме Євробачення.

“Нам потрібне місто, яке точно знає, як використає цю можливість для свого розвитку”, – заявив Олександр Данилюк, нагадавши, що “після першого етапу децентралізації бюджети міст стали переважно профіцитними”, а отже, обране місто повинне буде розділити фінансові ризики з державою.

Читайте також:
Чотири міста України претендують на прийом “Євробачення-2017”

“Ми очікуємо від міст не тільки доброї волі на проведення, але й пакету інфраструктурних проектів, на які ми будемо залучати кошти інвесторів та донорів”, – додав глава Мінфіну.

Також Данилюк повідомив, що при Кабміні буде створено проектний офіс, який займеться підготовкою до “Євробачення”.
Він запевнив, що підготовка пройде прозоро і під контролем громадськості і волонтерів.

“Важливе завдання – комунікації навколо конкурсу. Ми повинні розповісти світові про себе і довести інвесторам, що Україна є сприятливим місцем для інвестицій. Це означає прискорення реформ і демонстрація нового рівня держуправління”, – зауважив міністр.

Нагадаємо, на “Євробаченні-2016” у Стокгольмі перемогла українська співачка Джамала з піснею “1944” про депортацію кримських татар.
Виграш конкурсу дає країні можливість приймати “Євробачення” наступного року.
Відомо, що Швеції “Євробачення-2016” обійшлося у 9 млн. євро (при тому що в місті давно є модернова “Глобен арена”). Водночас така сума – третина річного доходу бюджету Києва.
У попередні роки Швеція й Данія витрачали на проведення “ЄБ” приблизно по 15 млн.

Читайте також:
Як розлючена Росія намагалася відібрати перемогу в України на “Євробаченні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна