Аваков подарував Яценюку кулемет “Максим” з правом носіння

Кулемет Максим 56-П-421 Арсенія Яценюка

Кулемет Максим 56-П-421 Арсенія Яценюка

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив Арсенія Яценюка британським кулеметом “Максим” зразка початку ХХ століття з правом носіння. Відповідний документ оприлюднив  соцмережі журналіст-розслідувач Денис Бігус.

“Ну гаразд, Яценюку видали нагородний автомат Томпсона. Це відомо. Але якщо вірити цьому документу (а причин не вірити я не знайшов), то в нього є ще й нагородний кулемет «Максим». З дозволом на носіння, виданим Аваковим…”, – написав журналіст.

Бігус додав, що такі дані отримано наданого від МВС з повного переліку нагородної зброї.

Кулемет Максим Яценюка

Інформація про нагородження Яценюка кулеметом Максима зразка 1910 року (модель 56-П-421) випливає з наказу №922 0/0, підписаного міністром Аваковим 20 травня 2015 року, в період перебування Арсенія Яценюка на посаді прем’єр-міністра.

“…Наказую: нагородити відзнакою МВС “Вогнепальна зброя” Яценюка Арсенія Петровича, Прем’єр-міністра України, кулеметом 56-П-421 калібру 7,62 мм, № ЦЛ 84…” – ідеться в документів.

Також начальнику департаменту матеріального забезпечення МВС Наумову наказано виділити зазначену зброю для її вручення, а начальнику департаменту громадської безпеки МВС Гриняку – видати Яценюку дозвіл на зберігання і носіння кулемета та взяти його на облік.

Кулемет Максима згадується в багатьох творах про події Першої світової війни, громадянської війни (зокрема у фільмі “Чапаєв”), Другої світової війни.

Варто зазначити, що, за даними з відкритих джерел, в Україні станом на серпень 2011 року на зберіганні лише Міністерства оборони було 35 000 одиниць кулеметів Максима. У 2014 році ця зброя використовувалася в ході боїв на Донбасі й українськими добровольчими підрозділами та бойовиками “ДНР”, і частинами ЗСУ.

У 2013 році кулемет Максима, без функції ведення автоматичного вогню, сертифікований у Росії як мисливська нарізна зброя, продається за ліцензією.

Нагадаємо, збереження Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ було неодмінною умовою фракції “Народний фронт” та Арсенія Яценюка для добровільної відставки Яценюка з посади глави уряду.

Читайте також:
Аваков всупереч закону усунув Деканоїдзе від реального керування Нацполіцією, – адвокат

У Авакова потрібно конфіскувати мільйон “корупційних” гривень – Лещенко

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна