Польща вперше випередила за рівнем життя “стару” державу ЄС

 

Польща вперше в сучасній історії випередила за рівнем життя “стару” державу Євросоюзу. Як повідомляє “Радіо Польща” з посиланням на дані Міжнародного валютного фонду, за минулий рік дохід на душу населення у Греції був меншим, ніж у Польщі.

За даними МВФ, з урахуваннм реальної купівельної спроможності, в 2015 році дохід на одного жителя Греції становив 26,449 тисячі доларів, тоді як дохід на одного поляка був на 6 доларів вищим.

За прогнозами МВФ, наступного року ця різниця становитиме вже 1,5 тисячі доларів. Хоча 12 років тому, коли Польща вступала в Європейський Союз, від Греції її відділяла ціла прірва.

У той час дохід на душу населення в Греції становив 96% від середнього доходу по всій Європі, тоді як в Польщі цей показник був на рівні 49%.

Крім того, за даними МВФ, вже у 2018 році за рівнем життя поляки обженуть португальців.

Згідно з прогнозами аналітиків, тоді в Португалії дохід на душу населення становитиме 30,134 тисяч доларів, а в Польщі – 30,692 тисяч доларів.

Читайте також:
Півтора мільйона поляків виїхали на роботу в ЄС.
До Польщі заїхав мільйон заробітчан з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна