Одеський адвокат живий. Поліція знов інсценувала вбивство, щоб взяти крутого замовника

 

Одеський правник Олександр Погорілий, про вбивство якого повідомлялося вчора ввечері, насправді живий.
Як пише “Думская”, інформація про загибель адвоката спеціально поширювалася в ЗМІ в рамках операції із затримання всіх причетних до підготовки злочину.

Операція була проведена силами Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України під особистим керівництвом голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе.

Було сфабриковано “місце вбивства” з розстріляним “Лексусом” на вулиці Червоних Зорь, де вчора нібито “попрацювали” двоє стрільців.

Як повідомили джерела в правоохоронних органах, співробітники СБУ затримали кілерів зі зброєю в руках (вони пересувалися на машині з кримськими номерами). Також затриманий і посередник.

Відомості про замовника вбивства з’являться найближчим часом.
Відомо, що він має тісні зв’язки в правоохоронних органах Одеської області – саме тому останні не тільки не залучалися до операції, а й не були обізнані про неї.

В результаті працівникам СБУ довелося мало не відганяти від місця подій слідчих і експертів.

Про підготовку замаху на Олександра Погорілого в зв’язку з його діяльністю в курортному селищі Затока спецслужби дізналися ще на початку березня, тоді ж почалася розробка плану затримання кілера і замовника, зазначає видання.

Погорілий публічно звинувачував чиновників і наближених до них кримінальних осіб у розкраданні землі в Затоці, махінаціях на виборах та шантажі естонського інвестора Марселя Віхманна. Юристи правового холдингу “Привілей”, очолюваного Погорілим, проводили власні розслідування злочинної діяльності й ділилися цією інформацією як з правоохоронними органами, так і з журналістами.

ОНОВЛЕНО. Керівник НПУ Хатія Деканоїдзе підтвердила інсценізацію розстрілу. За її словами, так було затримано “угруповання, що спеціалізувалося на викраденнях людей, шантажах і вбивствах”.

Це вже друге подібне гучне інсценування замовного вбивства задля арешту кілерів і замовників за останній час.
Наприкінці квітня в Запорізькій області поліція запобігла вбивству бізнесмена, так само імітувавши замах на нього. Для документування злочину поліцейськими 23 квітня була розроблена оперативна комбінація із зображенням “трупа” біля авто.
Замовник, який просив принести вухо конкурента по бізнесу, потрапив під арешт.

Читайте також:
Деканоїдзе: Грігалашвілі залишається в команді. На іншому напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна