Головного російського опозиціонера побили за “українську Кубань”

 

У Росії відомого опозиційного політика Олексія Навального та співробітників створеного ним “Фонду боротьби з корупцією” побили “кубанські козаки”. Інцидент стався в аеропорту Анапи (Краснодарський край), куди громадські активісти прибули для турпоходу по Кавказу.

Як сам Навальний написав у мікроблозі, нападників було близько 30. Опозиціонер додав, що поліція не перешкоджала нападникам, а “допомагала їм”.

Як написала прес-секретар Навального Кіра Ярмиш, Навального та його соратників спочатку облили молоком, а потім люди у формі козаків почали бити опозиціонерів, зокрема по головах.

На відео видно, як самого Олексія в сутичці валять на землю, коли він намагається захистити дитину. Нападники кричать: “Це Кубань, наша Кубань! Держдепівський окупант! Бандери, бл*дь! Ідіть нах*й звідси!”

Найбільше дісталося ведучому телеканалу “Дождь” Артему Торчинському.

На шовіністичних каналах інцидент коментують як “Навальний отримав від козаків за “українську Кубань”.

У російській поліції ситуацію поки що не коментували.

Це вже не перший напад на опозиціонера. Наприкінці квітня невідомий облив його “синьою хімічною речовиною” в Москві біля офісу “Фонду боротьби з корупцією”.

13 травня Олексій Навальний повідомив, що його затримали в Краснодарському краї “з усією родиною”.

“Операція краснодарської поліції, в рамках якої мене затримали з усією родиною, називається “Анаконда”. Я не жартую”, – написав Навальний у мікроблозі.
“Нас реально перевіряють на причетність до ІДІЛ. Я бороду збрив сьогодні вранці, як відчував. Не допомогло. Кубанське МВС не проведеш”, – зазначив опозиціонер.

Тоді офіційний представник МВС РФ по Краснодарському краю Марія Пирогова в коментарі “Інтерфакс-Південь” спростувала інформацію про затримання Навального.
“Ніхто Навального не затримував. В даний час на території краю проводиться профілактична операція “Анаконда”, в рамках якої співробітники поліції зупинили й оглянули на Кущовському стаціонарному посту автобус, в якому опинився Навальний”, – сказала вона.

Читайте також:
Дружина прес-секретаря Путіна вдягла вишиванку й синьо-жовті стрічки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна