Чубаров: Російські окупанти створюють з кримських татар підрозділи манкуртів

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров повідомив, що Росія створює окремий військовий підрозділ з числа кримських татар, щоб зламати спротив людей проти окупації Криму.
Як передає УНІАН, про це Чубаров сказав на брифінгу “Крим і кримські татари: наслідки депортації 1944 року та загрози окупації 2014 року”.

“Для того, щоб зламати народ, протистояти його неприйняттю російської окупації, вони (російська окупаційна влада) здійснюють деякі специфічні заходи, які вже реалізували на Кавказі. Вони намагаються відбирати наших молодих хлопців, юнаків, і спрямовують їх до своїх спеціальних навчальних закладів, де хочуть їх підготувати такими, щоб потім виступали проти свого народу”, – зазначив голова Меджлісу.

“Ми маємо дані, що вже 14 молодих людей було відібрано для навчання у вищих закладах ФСБ”, – повідомив Рефат Чубаров.

За його словами, відібраних юнаків спрямовують у заклади на території материкової Росії.

“Окупаційна влада для того, щоб якимсь чином обманути батьків, які не хочуть віддавати своїх дітей в російську армію, а це є примусово в окупованому Криму, вони планують реалізацію ідеї щодо створення окремого кримськотатарського козачого військового підрозділу“, – заявив лідер Меджлісу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти після визнання Меджлісу “екстремістською організацією” та його заборони почали роботу над створенням альтернативного органу представництва кримських татар на кшталт “дивану”.

Читайте також:
Чубаров розповів, як працюватиме Меджліс після заборони окупантами

Чубаров: окупанти ув’язнили вже 18 кримських татар, і це не кінець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна