МЗС ФРН: Захід потребує допомоги Росії в гарячих точках, є багато противників санкцій

 

Всередині Європейського Cоюзу зростає кількість противників продовження санкцій проти Росії.
Про це сказав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв’ю виданню Der Tagesspeigel.

“Ми відзначаємо, що опір проти продовження санкцій всередині ЄС зростає і порівняно з минулим роком буде складніше знайти єдину позицію. Але незважаючи на те, що це буде важко, ми повинні будемо прагнути до цієї єдиної позиції”, – сказав Штайнмаєр.

За словами німецького міністра, великі промислово розвинені країни зацікавлені в тому, щоб Росія повернулася в коло G8, коли виконає Мінські домовленості.

“Саме в часи кризи важливі формати, в яких ми будемо долати загальне беззаконня… Немає ніяких переконливих історичних прикладів того, що ізоляція приносила б нам миру у всьому світі”, – сказав він.

Читайте також:
Меркель: Путіна більше ніколи не буде в G7

Штайнмаєр відзначив, що Захід має різний досвід з Росією: з одного боку анексія Криму та дестабілізація на Сході України, що суперечить міжнародному праву. Водночас Росія зробила свій внесок в успіх переговорів навколо іранської ядерної програми.

“Хто має хоч трошки реалізму, розуміє: ми потребуємо Росії для врегулювання великих міжнародних гарячих точок. У Сирії це вже стало само собою зрозумілим. І я насмілюся передбачити, в зусиллях по стабілізації ситуації в Лівії нам теж треба буде підключити Росію”, – додав він.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна