На системних поборах затримали ще одного командира-прикордонника

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою Держприкордонслужби викрили одного з керівників відділення Чернігівського прикордонного загону на систематичних поборах з підлеглих.

Старший лейтенант разом із колегою встановив щоденну “таксу” для чергових нарядів прикордонників. У разі невиконання плану він обіцяв підлеглим проблеми на службі.
Відтак військовослужбовці нарядів вимагали гроші у громадян за безперешкодний перетин контрольно-пропускного пункту.

Співробітники спецслужби затримали двох здирників в обласному центрі на території гаражного кооперативу після передачі тижневої данини у розмірі майже 150 тисяч гривень, повідомляє прес-центр СБ України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна).

Старшого лейтенанта затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Читайте також:
Одного з керівних прикордонників Херсона затримали на хабарі $11,5 тис.

На хабарі $10 тис. взяли начальника прикордонників Харкова, який мав боротися з хабарниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна