На Луганщині дали 2 роки й 4 місяці бойовику з “Призрака”, який стукав на “патріотів”

 

Лисичанський міський суд (Луганська область) за матеріалами Служби безпеки України визнав прибічника бандитського угруповання “Призрак” терористичної організації “ЛНР” винним у терористичній діяльності й розв’язуванні агресивної війни .

Співробітники спецслужби затримали бойовика у місті Привілля Лисичанського району в лютому 2015 року, повідомляє прес-центр СБ України.

Під час досудового слідства слідчі СБУ встановили, що у травні-липні 2014 року терорист входив до так званого батальйону “Призрак”, зі зброєю в руках чергував на блокпостах бойовиків в окупованому Лисичанську.
Після звільнення міста силами АТО бойовик за вказівкою ватажків залишився на підконтрольній українській владі території. Він отримував завдання безпосередньо від жінки-керівника розвідувальної групи батальйону “Призрак” на прізвисько “Багіра”.

Розвідниця сепаратистів зверталася до агента на ім’я “Руся”. СБУ зафіксувала їхні телефонні переговори:

Бойовик передавав представникам НЗФ ОРЛО інформацію про налаштованих на користь України мешканців Лисичанського району, дислокацію та маршрути пересування підрозділів Збройних сил України.

Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України та засудив до 2 років 4 місяців позбавлення волі.

Читайте також:
Затриманий СБУ диверсант із батальйону “Призрак” розколовся перед камерою. ВІДЕО

На Луганщині затримали водія одного з ватажків бригади терористів “Призрак”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна