Рабинович вирішив вийти з “Опоблоку”. І втратити мандат?

 

Народний депутат від “Опозиційного блоку” Вадим Рабинович вирішив вийти із фракції.
Про це йдеться в його повідомленні каналу “112 Україна”.

Згідно з повідомленням, таке рішення прийнято вчора, 12 травня, на з’їзді партії “Центр”, представником якої в “Опоблоці” є Рабинович.

ОНОВЛЕНО. Невдовзі Вадим Рабинович уточнив у коментарях журналістам, що йдеться про його вихід із партії “Опозиційний блок”, але з фракції у Верховній Раді він виходити не збирається.

Підставою для такого рішення стало те, що “Опоблок” “не проявляє себе справжньою опозицією в парламенті”.

“Про це рішення я сьогодні проінформував голову фракції Юрія Бойка, і тепер буду шукати шляхи спільного розставання”, – сказав Вадим Рабинович.

“Я вважаю, що сьогодні потрібно переходити до більш радикальної опозиції, яка пояснюватиме людям, що відбувається насправді і пропонувати шляхи виходу з кризи”, – додав він.

Варто зазначити, що згідно до так званого “закону про партійну диктатуру” втратили мандати народних депутатів списочники Блоку Порошенка – Микола Томенко і Єгор Фірсов.

Вадим Рабинович став народним депутатом як безпартійний, 4-й номер виборчого списку партії “Опозиційний блок”. Він – голова наглядової ради ТОВ “Ньюс Нетворк”, власник інформаційного каналу News One.
У разі подання ним заяви про вихід із фракції “Опоблок” матиме підстави прийняти рішення щодо позбавлення Рабиновича мандата.

ОНОВЛЕНО. В “Опозиційному блоці” вважають, що заява Вадима Рабиновича про вихід з блоку – це результат його співпраці з владою, яка хоче за всяку ціну зупинити цю партію, “що стала найпопулярнішою в Україні”.
Про це повідомляє прес-служба “Опоблоку” з посиланням на народного депутата від “ОБ” Миколу Скорика.

“Я оцінюю метушню Рабиновича – як пряму реакцію влади на опубліковані вчора рейтинги від Центру Разумкова. Влада зрозуміла, що Опозиційний блок на першому місці – це всерйоз і надовго, тому її мета – будь-якою ціною зупинити нашу партію. … А Рабинович, як відомо, давно шукав способи співпраці з владою і тепер, схоже, знайшов з нею спільну мову”, – заявив Скорик.

Скорик вважає, що Рабинович бреше, розповідаючи про свої мотиви.
“Він посилається на якесь вчорашнє рішення партії “Центр”. Але партія “Центр” – це диван, а вчорашні збори її партійців з регіонів вигадані. Взагалі Рабинович вчора був разом з Мураєвим за кордоном”, – розповів нардеп.

Читайте також:
До КС надійшло подання щодо неконституційності закону про “партійну диктатуру”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна