ГУР: російський офіцер-штрафник в “ДНР” купує вищу посаду за вкрадений брухт

 

Українська розвідка оприлюднила імена чергових кадрових військових збройних сил Росії, які командують окупаційними військами на Донбасі, факти їх корумпованості та розкраданні майна українських підприємств.

 

Зокрема, ГУР МО України встановлено, що на посаді командира мотострілецького батальйону 3-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу (так звана “армія ДНР” перебуває підполковник ЗС РФ Максимов Олександр Валерійович.

Розвідка зазначає, що для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України підполковник Максимов був відряджений у березні 2015 року з посади командира 3-го мотострілецького батальйону 102-ї військової бази (військова частина пп 04436, Гюмрі, Республіка Вірменія) того самого Південного військового округу ЗС РФ, до якого приписано й 1 АК в “ДНР”.

Служба Максимова на Донбасі подається як черговий приклад вирішення кар’єрних проблем офіцерів ЗС Росії, що мають дисциплінарні стягнення.

“Додатково встановлено, що наприкінці 2014 року підполковник ЗС РФ О. Максимов намагався в судовому порядку оскаржити рішення командира 102-ї військової бази полковника ЗС РФ А. Рузинського щодо накладення на нього дисциплінарного стягнення, але під тиском командування був змушений відкликати судовий позов до гарнізонного військового суду в Єреван. Участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України дозволяє підполковнику ЗС РФ Олександру Максимову розраховувати на остаточне зняття стягнень та продовження військової кар’єри”, – йдеться у зведенні ГУР за 13 травня.

Також розвідка МОУ звертає увагу, що колишній командир 102-ї військової бази з Гюмрі – полковник ЗС РФ Рузинський Андрій Юрійович – на теперішній час у Луганську командує 2-ю окремою мотострілецькою бригадою 2-го армійського корпусу (так звана “армія ЛНР”).

Розвідка має побічну інформацію щодо кар’єрних справ полковника Максимова.

Додатково встановлено, що з огляду на очікування планової заміни (травень ц.р.) для отримання пільг при обчисленні вислуги років, просування по службі та зростання у військовому званні у збройних силах РФ, офіцери 1 АК (Донецьк) ЗС РФ намагаються “вирішувати питання” щодо їх формального призначення на вищі посади, у т.ч. шляхом підкупу посадових осіб.

“Напередодні травневих свят, за виручені кошти від продажу на металобрухт обладнання оптової бази “Рондо” (Горлівка, вул.Первомайська, 50) та “Шахти 2-біс” колишнього Микитівського ртутного комбінату, підполковник ЗС РФ Олександр Максимов намагається отримати призначення на посаду заступника командира 3-ї окремої мотострілецької бригади та заручився підтримкою командира бригади генерал-майора Ігоря Тимофєєва, який підписав відповідне клопотання”, – ідеться в повідомленні ГУР.

Головне управління розвідки МО України нагадує, що інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів на території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, зокрема з метою розширення “санкційного” списку.

“Нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності, та відповідальність за які передбачена нормами міжнародного і національного кримінального права”, – зазначає українське відомство.

Читайте також:
Розвідка розкрила ще двох офіцерів ЗС РФ на Донбасі, з них один – недавно судимий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна