Джамала вийшла у фінал “Євробачення”

 

Кримськотатарська співачка Джамала (Сусана Джамаладінова), яка представляє Україну на пісенному конкурсі “Євробачення-2016” у Стокгольмі, вийшла у фінал. Такими є результати другого півфіналу, що відбувся 12 травня.

Як повідомляла Новинарня, Джамала виконувала пісню про трагедію кримськотатарського народу під назвою “1944″, яку написала спеціально для “Євробачення”.

“Це знакова для мене композиція. На написання пісні мене надихнула розповідь прабабусі про трагедію, яка сталася з нашою сім’єю та кримськотатарським народом у 1944-му. Прадідусь був на фронті, тому не міг захистити її та дітей. Усіх завантажили в товарні вагони і, як худобу, кілька тижнів везли в Середню Азію. Тих, хто не витримував у цих нелюдських умовах і помирав від голоду та спраги, просто викидали дорогою з поїзда. Моя прабабця також втратила там одну зі своїх дочок”, – розповідала Джамала, наголосивши, що для неї “дуже важливо, аби про цю історію дізналося якомога більше людей і в нашій країні, й за її межами”.

Виступ Джамали у півфіналі “Євробачення-2016”:

Окрім України, у фінал за результатами другого півфіналу вийшли також Латвія, Грузія, Болгарія, Австралія, Сербія, Польща, Ізраїль, Литва та Бельгія.

Нагадаємо, за результатами першого півфіналу, що відбувся 10 травня, у фінал конкурсу потрапили учасники з Угорщини, Хорватії, Нідерландів, Вірменії, 
Росії, Чехії, Кіпру, Австрії, Азербайджану та Мальти.

Окрім того, ще шість країн опинилися у фіналі автоматично: виконавець зі Швеції Франц – як учасник від країни, що приймає “Євробачення”, та співаки з Франції, Іспанії, Великої Британії, Німеччини й Італії – як  представники  держав–засновниць конкурсу.

Фінал “Євробачення-2016” відбудеться у суботу, 14 травня.

Пісні деяких інших фіналістів за результатами другого півфіналу

Болгарія, Полі Генова, If Love Was A Crime

Австралія, Дамі Ім, Sound Of Silence

Литва, Донны Монтелл, I’ve Been Waiting For This Night

Польща, Міхал Шпак, Color Of Your Life

Грузія, Ніка Кочаров і Юні Грузинські Лоліти

Читайте також:
Від України на “Євробачення-2016” поїде кримська татарка Джамала. ВІДЕО

“Євробачення” переглянуло попередню заборону прапора кримських татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна