Суд дав Коцабі 3,5 роки тюрми за перешкоджання ЗСУ в особливий період

 

Івано-Франківський міський суд не побачив у діях блогера Руслана Коцаби державної зради.

Водночас його визнали винним у перешкоджанні законних дій Збройних сил України в особливий період і винесли вирок – три з половиною роки позбавлення волі. Про це сьогодні, 12 травня, повідомив “Укрінформ“.

“Суд не вбачає ознак державної зради в оприлюдненні Русланом Коцабою відеозвернення до президента України “Я проти мобілізації”. Проте його дії кваліфікуються згідно статті 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період”, – оголосив суддя.

“Рішенням суду Руслану Коцабі призначити покарання у вигляді 3 роки та 6 місяців позбавлення волі”, – наголосив він.

Суд також скасував арешт на майно Коцаби, вилучене під час обшуку, – гроші, телефони та відеоапаратуру.

Коцаба заявив, що оскаржуватиме вирок, оскільки вважає себе невинуватим.

Він пробув у СІЗО вже 15 місяців. Тобто, відповідно до “закону Савченко”, відбув більшу частину терміну покарання.

Як відомо, івано-франківський журналіст і блогер Руслан Коцаба після початку АТО їздив на окуповані території Донбасу, а після повернення додому вів в інтернеті активну кампанію проти мобілізації до лав ЗСУ.
Також він взяв участь в одній із програм каналу “Росія 1”, відомому українофобською позицією. В одній студії з лідером “ДНР” Денисом Пушиліним, головним комуністом України Петром Симоненком, лідером ЛДПР Володимиром Жириновським Коцаба критикував війну в Україні.
Також Руслан Коцаба звертався до президента Порошенка, заявивши, що готовий “сидіти скільки належить за законом”, але в армію не піде.

Російська пропаганда назвала Коцабу “в’язнем сумління” і використовує його як приклад переслідування інакодумців режимом Порошенка.

Читайте також:
Порошенко: Термін нової мобілізації залежатиме від обстановки на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна