Захист ГРУшників може подати апеляцію на вирок, адже немає обміну на Савченко

 

Захист засуджених в Україні російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва планує подати апеляцію на вирок. Про це на “Громадському ТБ” повідомив український адвокат сержанта Олександрова Валентин Рибін.

“Вирок вступить у силу 23 травня. У будь-який день до 23 травня ми можемо подати апеляцію”, — сказав Рибін.

За його словами, наразі адвокати не бачать прогресу в анонсованому обміні ГРУшників на засуджену в РФ Надію Савченко. “Виходячи з цього, скоріш за все, ми скористаємося можливістю апеляції”, — зазначив захисник.

Також Рибін розповів, що засудженим бійцям ГРУ генштабу ЗС РФ не пропонували підписати документи на екстрадицію.

“Процес екстрадиції не може початися до того моменту, поки не набере чинності вирок”, — пояснив адвокат.

Нагадаємо, російських спецпризначенців Александрова та Єрофєєва, арештованих після теракту на Луганщині влітку 2015 року, в Україні визнали винними та засудили до 14 років ув’язнення з конфіскацією всього майна кожного. В Росії суд засудив до 22 років ув’язнення Надію Савченко.
18 квітня президент Порошенко провів переговори з Путіним щодо ймовірного обміну Савченко на ГРУшників. Згодом Порошенко заявив, що обмін Савченко на ГРУшників може відбутися “протягом декількох тижнів”.
Щоб прискорити бажаний обмін, адвокати Єрофєєва й Александрова оголосили, що не подаватимуть апеляцію на вирок.
Наприкінці квітня федеральна служба виконання покарань Росії приступила до збору документів, необхідних для екстрадиції Савченко в Україну.

Читайте також:
Савченко заплатила в Росії необхідний штраф, щоб повернутись в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна