Підсумки “пасхального миру”: 4 загиблих, десятки поранених

 

За минулу добу, 9 травня, в зоні проведення антитерористичної операції один український військовий загинув, ще двоє дістали поранень. Про це повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу в результаті бойових дій один український військовий загинув, ще двоє бійців дістали поранень. Це відбулося внаслідок підриву нашого військової вантажівки на протитанковій міні”, – сказав він на брифінгу.

Водночас Головне управління розвідки Міноборони України зафіксувало чергові втрати особового складу так званих “армій ДНР і “ЛНР”.
“9 травня ц.р. поранено трьох військовослужбовців зі складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го армійського корпусу, а також 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп”, – ідеться у зведенні ГУР МОУ за 10 травня.

Нагадаємо, сьогодні вранці штаб АТО повідомив про суттєве зростання кількості обстрілів з боку незаконних збройних формувань. Протягом 9 травня зафіксовано 15 обстрілів, з полуночі до 6:00 ранку 10 травня – вже 6 обстрілів. Є підстави говорити про закінчення так званого “великоднього перемир’я” – разом із закінченням святкових та вихідних днів 1-9 травня.

Читайте також:
Ар’єв: Росія “привітала” Україну встановленням на Донбасі новітніх сейсмо-мін

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.

30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків; в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.

1 травня було зафіксовано 6 збройних провокацій, жоден боєць ЗСУ не постраждав; 2 травня – 5 обстрілів, 1 поранений; 3 травня – 6 обстрілів і також 1 поранений.
4 травня – 13 обстрілів і 2 постраждалих від протипіхотних мін; 5 травня – 11 обстрілів і 1 поранений; 6 травня – 7 обстрілів та 3 легко поранених внаслідок підриву на вибуховому пристрої, 7 травня – 12 обстрілів, 1 поранений; 8 травня – 9 обстрілів, 2 загиблих (обидва – підірвалися на мінах) і 4 поранених; 9 травня – 1 загиблий і 2 поранених (усі підірвалися на міні).

Таким чином, як підрахувала “Новинарня”, за період “пасхального миру” 30 квітня – 9 травня Збройні сили України на Донбасі зазнали таких загальних втрат: четверо загиблих і 24 поранених.
Серед загиблих троє підірвалися на мінах або розтяжках.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна