Ляшко, який найбільше кричить про офшорний скандал, сам фінансується з офшорів, – екс-нардеп

 

Іван Куровський та Олег Ляшко

Іван Куровський та Олег Ляшко

Партії, лідери яких найбільше обвинувачують нинішнє керівництво України в причетності до “офшорного скандалу” (Радикальна партія Ляшка та “Батьківщина”), самі фінансуються з офшорних рахунків. Про це в соцмережі написав Віктор Уколов – політтехнолог, близький до адміністрації президента, колишній нардеп від Блоку Юлії Тимошенко.

“Стали відомі 165 прізвищ власників офшорів. Вражає вчасність появи їх у медіапросторі… Тепер всі жуватимуть звинувачення [на адресу] президента і ніхто не зробить детального аналізу цього списку. А він цікавий. Там є пару людей, які точно можуть бути спонсорами партій, що зараз активно горлають про свою антиофшорну позицію”, – зазначив Уколов.

“Політиків, які роками, підкреслюю – роками – торгували з “Газпромом” і зробили мільярди баксів на перепродажу газу, ніхто не звинувачує (на відміну від різкої критики в бік команди Порошенка). Йдеться не тільки про Юлію Тимошенко – після неї посередниками у цій торгівлі були інші, які тепер всі до одного “чесні” опозиціонери”, – наголосив Віктор Уколов.

Експерт вказує на одне з прізвищ серед півтори сотні нових фігурантів схем мінімізації податків через офшори, які спливли в розслідуваннях українських журналістів-розслідувачів.

“Не хочу щоб загубилося – Ольга Куровська. Це може виявитись дружина Івана Куровського – народного депутата від “Батьківщини” у ВР 6-го скликання, одного зі спонсорів Радикальної партії і, без перебільшення, друга Олега Ляшка.
Можна було б і не звертати уваги, але надто яскравою була риторика Олега Ляшка, який (раптом) став активним борцем з офшорами”, – зауважив Віктор Уколов.

Поведінку фракції Ляшка, яка блокує роботу Верховної Ради з вимогою створити тимчасову слідчу комісію з офшорної тематики, екс-депутат порівнює зі схемою “бджоли проти меду”.

“Знову бджоли проти меду? – риторично запитав Уколов. – Здається, [політолог] Володимир Фесенко якось сказав, що всі найбільші українські партії використовують офшорні компанії. Хлопці, може вам всім гуртом покаятись і почати платити податки?”

Читайте також:
“Міністр офшорних фінансів”. Як главу Мінфіну Данилюка вивели на чисту воду

Порошенко створив робочу групу для деофшоризації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна