Екс-командир “Беркута”, обвинувачений у побитті майданівців, не з’явився на суд

 

Колишній командир другої роти спецпідрозділу “Беркут” Анатолій Логвиненко, якого звинувачують у нападі на активістів Автомайдану під час Революції гідності, 6 травня не з’явився на засідання суду. На той час із нього вже було знято запобіжний захід, повідомила у “Фейсбуці” адвокат потерпілих Євгенія Закревська.

Як зазначає правозахисниця, “дякувати” за те, що обвинуваченого Логвиненка звільнили від запобіжного заходу, належить Оболонському суду.

Друга рота “Беркута” напала на автобус із активістами 23 січня 2014 року в Кріпосному провулку. Спецназівці витягнули водія і пасажирів мікроавтобуса на вулицю, жорстоко побили і всіляко знущалися.

“Засідка на Кріпосному провулку. Побиті машини і протестувальники. Людей потім катуватимуть в автобусах, вивозитимуть у ліс і ставитимуть на коліна в сніг, роздягатимуть. Цей садизм триватиме до ранку.
Вранці їх привезуть до відділків, де слідчі за менш ніж добу оформлять їм підозру про участь в масових безладах і шитимуть до 15 років. Частині з них це шитимуть поки вони лежать у спецбоксі лікарні з важкими травмами після побиття.
Так ось. Командр другої роти, яка відзначилась цієї засідки, – Логвиненко, опинився без запобіжного заходу завдяки Оболонському суду”, – коментує журналістка й активістка Майдану Ольга Худецька.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року екс-командир роти “Беркут” Дмитро Садовник, якого звинувачують у розстрілі людей під час Революції Гідності, втік з-під домашнього арешту. За даними ЗМІ, він може перебувати в окупованому Росією Криму.

У квітні 2016 року Вища рада юстиції схвалила звільнення судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, яка винесла незаконне рішення про звільнення Садовника з-під варти.

Восени 2015 року Печерський райсуд Києва відпустив під домашній арешт головного підозрюваного у справі харківських “тітушок”, міліціонера й члена бійцівського клубу “Оплот” Таваккула Рагімова, який керував “тітушками” в Києві й обвинувачується у викраденні та катуванні людей під час Майдану.
Після цього Рагімов також утік, його місце перебування невідоме.

Читайте також:
Командир “беркутів”, які вбивали людей на Майдані 18 лютого,
вимагає закриття справи проти нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна