Арештовано трьох офіцерів кримінальної поліції на Львівщині, які вимагали хабар

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарництві трьох працівників кримінальної поліції в місті Стрий Львівської області.

За повідомленням прес-центру СБУ, два майори та підполковник вимагали від місцевого мешканця 400 доларів США за не притягнення його до кримінальної відповідальності за крадіжку грошей.

Двох хабарників співробітники спецслужби затримали у службовому автомобілі в центрі Стрия під час отримання грошей, третього спільника – в робочому кабінеті.

Офіцерам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років). Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів отримання хабарів поліцейськими, зазначили в СБУ.

Читайте також:
НАБУ й СБУ взяли на хабарі заступника прокурора Тернопільщини. “Світить” до 12 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна