Платіні пішов у відставку з посади президента УЄФА

 

Мішель Платіні пішов у відставку з поста президента Європейського футбольного союзу (УЄФА) після того, як Спортивний арбітражний суд (CAS) не задовольнив його апеляцію.

Як повідомляє The Guardian, сьогодні, 9 травня, CAS виніс рішення у справі про відсторонення Платіні від футболу. Термін дискваліфікації чиновника був скорочений із 6 до 4 років. Протягом цього часу француз не може займатися жодною футбольною діяльністю. Також була скорочена сума штрафу – з 80 до 60 тисяч швейцарських франків.

“Приймаю рішення CAS, але вважаю його несправедливим. Незаслужене покарання залишилося чинним, і воно, за дивним збігом обставин, не дозволяє мені брати участь у наступних виборах президента ФІФА, які відбудуться в 2019 році.
Порадившись із національними асоціаціями, я покинув пост глави УЄФА, щоб продовжити боротьбу в швейцарських судах і довести свою невинуватість”, – сказав Платіні.

Після відходу Мішеля Платіні з посади очільника УЄФА виконавчий комітет організації має визначитися з датою виборів нового президента, а поки його обов’язки виконує іспанець Хосе Марія Вільяр.

Як відомо, Платіні замішаний у корупційному скандалі, через який втратив пост президента Всесвітньої федерації футболу (ФІФА) Зепп Бтаттер. Спершу комітет з етики ФІФА відсторонив Платіні, а також Блаттера від футболу на 8 років. Пізніше Апеляційний комітет скоротив цей термін до 6 років.
Причиною відсторонення був переказ 2 мільйонів франків від ФІФА на рахунок Платіні в 2011 році.

Мішель Платіні – видатний французький футболіст, чемпіон Європи 1984 року, триразовий володар “Золотого м’яча” (1983-1985, у складі “Ювентуса”). Із 2007 року – президент УЄФА.

Читайте також:
ФІФА обрала нового президента замість корумпованого Блаттера

Нового президента ФІФА теж підозрюють у корупції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна