“Безсмертний полк” у Києві набирають за гроші. “Антимайданівця” з Москви хочуть побити

 

Активіст “Антимайдану” Іван Проценко, який протягом двох років переховувався в Москві, повернувся до Києва і долучився до пропагандистської акції з нагоди 9 травня, започаткованої Кремлем.
Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомляє блогер Дмитро Різниченко – колишній військовослужбовець, котрий є одним з організаторів радикального громадського руху “Новий вогонь”.

“Ваня Проценко, який під час Революції [Гідності] організовував збори “антимайдану” та “громадські акції з розбору барикад”, який останні два роки переховувався у Москві, який днями, перед святами, повернувся у Київ (слава новій революційній українські владі та її спецслужбам!), тепер організовує в нашій столиці свою частину путінського флешмобу до 9 травня”, – написав Різниченко.

Націоналістичний активіст висловив намір перешкодити маніфестантам “з символікою окупантів, з їх прапорами і стрічечками” та закликав киян-патріотів вчинити фізичну розправу над Проценком.

Як відомо, Іван Проценко – колишній одесит, проросійський громадський активіст, один з учасників “Антимайдану”, засновник т.зв. руху “Дружба народів”.
У лютому 2014 року, ще до розстрілів Небесної Сотні, Проценка побили майданівці за організацію ним акції “Кияни за чистий Київ”, коли група прибічників “Антимайдану” пробувала показово очистити центр столиці від барикад. Тоді ЗМІ зробили висновок, що Проценко співпрацює з представниками руху Віктора Медведчука “Український вибір”.

Кілька днів тому Іван Проценко повідомив, що повернувся до Києва з Москви. У своєму “Фейсбуці” він розміщує дописи, що містять ознаки російської пропаганди, та рекламує акцію “Безсмертний полк”.

Читайте також:
У Москві для 9 травня набрали платну масовку “родичів ветеранів”.
За “духовне обличчя” – плюс 200 руб.

На 9 травня в Києві – за прикладом Москви та багатьох міст РФ – заанонсовано проведення маніфестації “Безсмертний полк”.
Це акція,  учасники якої, за задумом, несуть транспаранти з фотопортретами своїх родичів, котрі брали участь в Великій Вітчизняній війні.
Водночас насправді акція є симулякром “громадського параду перемоги”, участь у ній забезпечується переважно шляхом платного набору випадкових людей.

Як і в Москві, мітингувальників для “Безсмертного полку” в Києві набирають за гроші. Про це свідчать оголошення в пабліках соцмереж, що спеціалізуються на рекрутингу масовки для мітингів, пікетів і демонстрацій. Наприклад:

Безсмертний полк Київ масовка

Ініціаторами заходу називають такі структури, як Київська міська організація ветеранів та Всеукраїнський громадський фонд “Завтра”.

Київську акцію “Безсмертний полк” активно анонсують канал “Інтер”, російські й проросійські ЗМІ та інформагенції, протиставляючи її антирадянським офіційним заходам до 8-9 травня офіційного Києва.

Як пише сайт “РІА Новості Україна” з посиланням на видання “Страна”, “подібні акції [в Києві] проходили і в попередні роки, але зараз організатори (…) обіцяють вперше провести повноцінну ходу… В заявці, поданій у Київську мерію, анонсована участь 3 тисячі осіб з боку “Завтра” і стільки ж – з числа ветеранської організації”.

Збір анонсовано 9 травня о 10:00 біля станції метро “Арсенальна”.

Згідно до заяв Івана Проценка, акції “Безсмертний полк” 9 травня пройдуть у кількох містах України, зокрема в Києві, Одесі, Дніпропетровську.

Читайте також:
Путін у вітанні з Днем перемоги демонстративно проігнорував лідерів України й Грузії

8-9 травня: Україна відзначає Дні пам’яті та примирення

УІНП: Як зробити мак пам’яті і де взяти зображення для заставок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна