Лідер КНДР на історичному з’їзді змалював сценарій силового возз’єднання з Південною Кореєю

 

Лідер КНДР Кім Чен Ин закликав свою країну бути готовою до силового возз’єднання з Південною Кореєю в разі агресії проти Пхеньяна. Про це він заявив на VII з’їзді Трудової партії Кореї, який відбувається вперше за 36 років.

“У народній армії необхідно підтримувати на найвищому рівні готовність до безрозсудних військових провокацій американського імперіалізму та південнокорейської вояччини проти нашої республіки, і якщо вороги розпалять вогонь війни, то слід нещадно покарати агресорів і завершити історичну справу возз’єднання батьківщини”, – підкреслив глава Корейської Народно-Демократичної Республіки.

Кім Чен Ин закликав встановити таку атмосферу в суспільстві, за якої кожна людина була б готовою почати возз’єднання країни в разі агресії проти КНДР. “Продовження національного розколу більш неприпустиме, батьківщину потрібно об’єднати за часів нашого покоління”, – сказав Кім Чен Ин на з’їзді.

За його словами, цього не хочуть “зовнішні сили”. “Задля досягнення возз’єднання країни можуть бути як мирний спосіб, так і немирний. Хоча ми повинні бути готові до будь-якого з них, але всіх сил треба докласти для мирного возз’єднання, оскільки ми не хочемо, щоб… корейська нація потрапила в полум’я війни. Саме тому ми наполягаємо на возз’єднанні конфедеративним шляхом”, – зазначив Кім Чен Ин.

“Хоча ми і вважаємо наш соціалістичний лад та ідеї найпрекраснішими, ми не нав’язували і не хочемо нав’язувати їх Південній Кореї”, – заявив глава комуністичної Півночі.

“Ми визнаємо, що для миру й возз’єднання на Корейському півострові, перш за все, необхідні діалог і переговори між військовою владою Півночі й Півдня”, – сказав лідер КНДР.

У березні Пхеньян уже заявляв, що в нього є плани військової операції задля “звільнення” Південної Кореї та повідомляв про можливі превентивні ядерні удари по її території в разі виникнення загроз безпеки КНДР.
Після закінчення Корейської війни 1950-1953 років мирний договір між КНДР і Республікою Корея так не був укладений. Тепер відносини між двома країнами увійшли в стадію чергового загострення.

Водночас Кім Чен Ин заявив, що його країна нормалізує відносини з опонентами.

“Трудова партія Кореї і уряд КНДР поліпшать і нормалізують відносини з тими країнами, які поважають суверенітет КНДР і ставляться до неї доброзичливо, навіть якщо вони вели ворожу політику в минулому”, – зазначив Кім Чен Ин.

КНДР, як відповідальна держава, що володіє ядерною зброєю, “виконуватиме свої зобов’язання щодо її (ядерної зброї) нерозповсюдження”, цитують Ина світові ЗМІ з посиланням на корейську агенцію ЦТАК .

 

На час з’їзду правлячої партії КНДР, який відбувається в Пхеньяні вперше за 36 років, до ізольованої комуністичної країни запросили велику групу кореспондентів західних медіа, що є безпрецедентним явищем для Північної Кореї. Водночас журналістів не допускають до самої будівлі, де проходить форум, натомість влаштовують показові екскурсії та інтерв’ю з прихильниками вождя.

Читайте також:
Україна засудила запуск балістичної ракети КНДР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна