Кабмін розширює список російських журналістів під санкціями

 

Кабінет Міністрів підтримав пропозиції Міністерства інформаційної політики України щодо змін до санкційного списку та передав їх на розгляд до Ради національної безпеки і оборони України.
Зокрема, до санкційного списку запропоновано додатково включити окремих керівників російських засобів масової інформації, які регулярно поширюють антиукраїнську пропаганду та подають неправдиву інформацію про події в Україні. Про це Новинарні стало відомо з повідомляння прес-служби МІП.

“Для журналістів, які розповсюджують міфи, а не достовірну інформацію, повинен посилюватися фільтр, яким, у даному випадку, є санкційний список, що дозволить захистити наших громадян. І навпаки, представники ЗМІ, що дотримуються законів та не несуть загрози інформаційній безпеці державі, мають бути захищеними та не підпадати під санкції. Ми відслідковуємо і стежимо за цим”, – сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець.

У відомстві нагадують, що розпорядженням Кабінету Міністрів “Про внесення пропозицій щодо застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів” передбачено пропозиції щодо змін до додатку 1 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, введеного в дію указом президента України від 16 вересня 2015 року № 549/2015.

Усі пропозиції щодо розширення санкційного списку були опрацьовані в рамках робочої групи при Міністерстві інформаційної політики та погоджені із народними депутатами України та інститутами громадянського суспільства, зазначають у МІП.

Читайте також:
Хакнули пошту Кисельова. В 11 ГБ листів “паляться” українські колабораціоністи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна