Війська Асада розбомбили табір біженців

 

Щонайменше 28 людей загинули внаслідок авіаударів по табору для внутрішньо переміщених осіб на півночі Сирії. Про це з посиланням на Сирійський моніторинговий центр за дотриманням прав людини повідомляє “Німецька хвиля”.

Авіанальоти на табір для біженців біля містечка Сармада у провінції Ідліб поблизу кордону з Туреччиною були здійснені в четвер, 5 травня.
Повідомляється, що серед загиблих є жінки й діти, а кількість жертв може зрости, враховуючи важкі поранення тих, хто вижив.

За свідченнями очевидців, внаслідок бомбувань згоріли близько 50 наметів та школа, повідомляє агентство Reuters. У таборі перебувають біженці переважно з Алеппо і Пальміри.

За даними центру цивільної оборони на території, яка контролюється опозицією, жертвами авіаударів стали більше 30 осіб.

Представники опозиції заявили, що два літаки армії Асада випустили по табору чотири ракети – дві з них впали неподалік від табору, спричинивши паніку, а ще дві – на його території.

США засудили бомбардування.
“Немає жодного виправдання для тих, хто здійснює авіаудари по безневинних мирних людях, які вже й так змушені були покинути свої домівки, рятуючись від насильства”, – заявив речник Білого дому Джош Ернест.

Раніше повідомлялося, що США і Росія домовилися про перемир’я в сирійській провінції Алеппо, де тривають бої урядових військ з опозицією. У Держдепі підкреслили, що очікують від Росії, що вона вплине на урядові війська для забезпечення умов перемир’я, а США, в свою чергу, пообіцяли працювати з сирійською опозицією.

Читайте також:
Офшорний “гаманець” Путіна виступив з оркестром у звільненій від ІДІЛ Пальмірі

Російська авіація розбомбила лікарню в Алеппо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна